.gf-type-honeypot { display: none; }

Op dit moment zijn er geen (nieuwe) data beschikbaar.

Het geheim van de Milon Cirkel in Leeuwarden

Fitz

Het geheim van de succesvolle Milon Cirkel ontrafeld  

Het is een van de best bewaarde geheimen uit de fitnesswereld: de Milon Cirkel. In slechts 35 minuten doe jij een complete work-out. Krachttraining én cardio. De ultieme trainingsvorm om jouw doel te bereiken en perfect te combineren met je gezinsleven, je werk en je sociale activiteiten. Benieuwd naar het geheim van de Milon Cirkel? Wij vertellen je graag meer!

Wat is de Milon Cirkel?  

Wat doe je liever? Vijftig kilometer per week joggen of twee keer in de week een optimale, afwisselende kracht- en conditietraining? Niet zo’n lastige keuze, toch? Al helemaal niet als die training slechts 35 minuten van jouw tijd kost. Als enige in Leeuwarden, biedt gezondheidscentrum Fitz de trainingsmethode ‘Milon Cirkel’. Deze methode bestaat uit een fitnesscirkel met volautomatische apparatuur waarop je zowel je uithoudingsvermogen als je spierkracht traint. 

Voorafgaand aan je eerste training, helpt een van onze Fitz-coaches je om je doelstellingen scherp te krijgen. Op basis daarvan krijg je een op maat gemaakt programma. Vervolgens wordt de volautomatische apparatuur volledig afgestemd op je lichaam. Deze instellingen worden bewaard op jouw polsband. Door je polsband tegen het fitnessapparaat te houden, stelt deze zich automatisch in op de opgeslagen instellingen. Hierdoor train je altijd veilig op jouw niveau. 

De trainingsmethode van de Milon Cirkel kenmerkt zich door een verhoogde excentrische training. Dit betekent dat de teruggaande beweging van een oefening altijd zwaarder is dan de heengaande beweging. Door de verhoogde weerstand in de excentrische (teruggaande) fase, is de Milon Cirkel tot wel 30% effectiever dan een traditionele fitnesstraining. Zo train je optimaal je spierkracht en spierconditie. Hoe langer je blijft sporten in de Milon Cirkel, hoe persoonlijker jouw trainingsprogramma wordt. Periodiek wijzigen we je programma, zodat we altijd de juiste trainingsprikkel geven. 

Tijdens het trainen is er altijd een Fitz-coach aanwezig om je te motiveren en begeleiden. Zo ben jij er altijd van verzekerd dat je optimaal traint. Minstens zo belangrijk als het fysieke aspect, is het sociale aspect. Ook dat maakt onderdeel uit van onze begeleiding. Even een praatje tussendoor? Natuurlijk! Die persoonlijke aandacht maakt jouw training nóg fijner. 

Voor wie is de Milon Cirkel geschikt?

Tijd is schaars vandaag de dag. Hectische banen, studies, gezinsleven, sociale verplichtingen – we hebben het drukker dan ooit. Het is dan ook de ultieme uitdaging voor iedereen die slanker, fitter, sterker en vitaler wil zijn: “Waar haal ik de tijd vandaan om te sporten?” De Milon Cirkel is in dat geval dé oplossing. Voor een complete en optimale training heb je slechts 35 minuten nodig. 

Extra leuk: de Milon Cirkel is erg geschikt samen met een vriend(in), familielid of partner te doen. Je traint namelijk op hetzelfde tempo, maar altijd op je eigen niveau. Bovendien hoef je nooit te wachten op een apparaat dat vrijkomt: je schuift met z’n allen door naar de volgende oefening. Samen trainen was nog nooit eerder zo gezellig! 

Heb je last van een blessure of een andere mobiliteitsbeperking? Ook dan is de Milon Cirkel jouw nieuwe trainingsmethode. Doordat alle apparaten volledig op jouw lichaam en niveau afgestemd worden, garanderen we dat je pijnvrij kunt trainen. 

Hoe vaak per week trainen in de Milon Cirkel?

“Om fit te worden, moet ik toch iedere dag naar de sportschool?” Wij bewijzen je graag het tegendeel! Doordat de Milon Cirkel de meest optimale manier van trainen is, heb je aan twee keer in de week 35 minuten trainen al genoeg.

Wanneer zie ik resultaat?

Het resultaat hangt uiteraard af van jouw lichaam en je trainingsdoel. Gemiddeld merken we dat leden die in de Milon Cirkel trainen, al na zes weken resultaat voelen én zien. Voorafgaand aan je eerste training, plannen we een lichaamsmeting in op een hypermodern analyseapparaat. Door middel van hand- en voetelektroden meten we je lichaamsvet, spiermassa en lichaamswater. Om je progressie te volgen, herhalen we deze meting regelmatig. Is aleen trainen in de Milon Cirkel niet voldoende? Dan is het tevens mogelijk voedingsbegeleiding in te schakelen (beschikbaar als add-on).

Hoeveel kost het om te trainen in de Milon Cirkel?

Bij Fitz sport je vanaf €16,50 per week in de Milon Cirkel. Je start met een abonnement van 6 maanden. Na 6 maanden is dit abonnement maandelijks opzegbaar. Ga je tussentijds op  vakantie of is er een andere reden waarom je geen gebruik kunt maken van je abonnement? Dan kun je eenmalig gebruik maken van een pauze-periode. Na deze periode gaat je  abonnement weer in tot aan de nieuwe einddatum van het contract. 

Tip: dit abonnement kun je ook combineren met Small Group Training. Je kunt dan één keer per week trainen in de Milon Cirkel en één keer per week meedoen aan een Small Group Training.